Kapcsolat

Üzemeltető:

Szendvicspanelok Kft

Telephely :

6055 Felsőlajos Közös  101/B

Szendvicspanel:

Kusma Anita
+36 20 228 9231

E-mail:
szendvicspanelok@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek
8.00 - 16.00

Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

RPszerelesiutmutato

STIFERITE RP

a belső falak és mennyezetek szigetelésére szolgáló, STIFERITE panelből álló, polipropilén habban lévő, gipszkartonlap.

Standard mérete:

1200 x 3000 mm

Standard vastagsága:

33–153 mm átmérő (poliuretán + gipszkarton)

Szigetelő teljesítménye:

D = 0,022 W / mK

Tűzreakció:

B s1 d0

 

STIFERITE szigetelőpanel egy merev, mindkét oldalán többrétegű PIR réteggel és vízálló gázbevonattal fedett szigetelőpanel.
Belső burkolatának, a hab és gipszkarton lap közötti  gőz-védőrétege: μ = 89900.
Külső bevonatát egy speciális alacsony tágulású poliuretán ragasztóval vagy gipsz alapú ragasztóval kell a falhoz illeszteni.

Gipszkarton:

13 mm-es vastagságú, kúpos szélű lemez

Igény szerint : a panelek a következőket tartalmazzák: 

• 10 mm vastag gipszkarton lemezek
• vízlepergető gipszkarton lapok és egyéb típusok
• szálas cementlapok
• speciális csatlakozók

 

 

Rögzítéshez szükséges szerszámok és anyagok:

A STIFERITE RP panelek összeszereléséhez szükség van: vágógépekre, gipszkarton fűrészekre vagy más alternatív fűrészekre, a gipszkarton vagy a födémrendszerek elhelyezéséhez szükséges és alkalmas szerszámokra, úgy mint fúró, csavarhúzó  stb. ...

Az alkeret nélküli falra való szereléshez alacsony tágulású poliuretán ragasztók vagy gipsz alapú ragasztók szükségesek, amelyekhez falra szerelhető mechanikus horgonyok, dűbelek adhatóak hozzá.

Ügyeljen arra, hogy a horgonyzó rendszerek feje sík és kiszélesedő legyen, gipszkarton gittzel vágható legyen, rozsdamentes anyagból. (pl. foszfátos csavarok, rozsdamentes acél vagy műanyag)

Felület előkészítése: 

Ellenőrizze a fal sértetlenségét és távolítsa el a festék- és / vagy gipszdarabokat.


Falra szerelés ragasztóval:


 • Portalanítás után speciális alapozóval / rögzítőszerrel való kezelés, annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a por és / vagy a festékrétegek hámlása.


• A vakolat vagy a mélységfalban lévő mélyedések eltávolitása esetén több mint 20 mm-es habarcsot/glettet biztosítson a falfelület kiegyenlítésére.


 • A fal síkba hozása esetén annak egyenlőtlensége legfeljebb ± 10 mm-ig terjedhet.
Rétegezés és felhelyezés

MENNYEZET

Falburkolatok elhelyezése gipszkarton szerkezettelSzerkezetbe beépített szigetelőlappal álmennyezetbe való felhelyezésFalak: Ragasztóval való felhelyezés

Rétegezés:

1. Külső vakolat
2. Falazat
3. Belső vakolat
4. Ragasztó
5. STIFERITE RP
6. Szilikon
7. Horgonyok, rögzítő dűbelek *
8. Stukkó és hálók
9. Alapozó és befejező festék

* A rögzítő horgonyok, dűbelek használatát a hordozó jellegének és körülményeinek, valamint a gipszkartonra vonatkozó terheléseknek megfelelően kell kiválasztani.

Tipikus tartozékok a telepítéshez:

Gipsz vagy cementkötésű ragasztó, szilikon, háló, gitt, alapozó, festék, dűbelek és csavarok.

Falak: Ragasztóval való felhelyezés

1. Felületek előkészítése az 5. oldalon leírt eljárások szerint.
Lézermutatóval vagy mérőszalaggal kövesse nyomon  a fal peremét.
A STIFERITE RP panel vastagságának és a ragasztó vastagságának figyelembevételével, azt összeadva (pl. RP panelvastagság 83 mm + ragasztási vastagság 5 mm) , összesen 88 mm a fal átlagos kiálló része.

2. Vágja le a STIFERITE RP paneleket úgy, hogy magassága megegyezzék a lefedendő fal magasságával (falmagasság mínusz 1 cm). Vigye fel a ragasztót a panel belső felületére, illetve a szigeteléssel közvetlenül érintkező felületre. Használjon alacsony expanziós poliuretán ragasztót vagy gipsz alapú ragasztót, kb 10 cm átmérőjű felületen, 3cm vastagon 30cm-es távolságra egymástól. Alternatív megoldásként a gipsz alapú ragasztót egy simítóval, spaklival oszlassa el egyenletesen a lemez teljes felületén. Helyezzen 1 cm magasságú távtartókat a talajra, hogy a gipszkarton lapokat megtartsa és elkerülje a nedvesedést a padló mosásakor.


3. A panelek felszerelése előtt terjessze szét az akril szilikonot a széleken, a gipszkarton és a szigetelés közötti csatlakozásoknál,úgy  hogy a gőzzáró réteg folytonossága biztositva legyen a panel és a panel közötti csatlakozásokban, és végül a hézagokkban.

4. Vigye fel a paneleket a falra,függőlegesen elhelyezve, könnyen nyomva tartva addig, amíg a kerülete nem illeszkedik az előzőleg megjelölt kerülethez. Szükség esetén mechanikusan rögzítse, hogy a lemezek a ragasztó száradása  alatt a helyükön maradjanak.
Ellenőrizze a födémek helyes behelyezését egyenes él vagy  lézermutató referenciavonalainak segítségével.

 

5. Miután a ragasztó megszáradt, folytassa a folyamatot, ha szükséges a  rögzítéshez megfelelő számú csavart vagy  falra rögzítésre alkalmas panel- vagy fali dűbelt használva.
Figyeljen arra, hogy a csavarok fejének laposnak és kiszélesedőnek kell lennie.
Ha nem állnak rendelkezésre foszfátcsavarok, akkor a csavarokat bevont anyagnak rozsdamentes acélnak vagy nem oxidálódó többrétegű anyagnak kell lennie, ami megakadályozza a csavarfejeken a rozsda kialakulását.