Kapcsolat

Üzemeltető:

Szendvicspanelok Kft

Telephely :

6055 Felsőlajos Közös  101/B

Szendvicspanel:

Kusma Anita
+36 20 228 9231

E-mail:
szendvicspanelok@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek
8.00 - 16.00

Szombat-Vasárnap: ZÁRVA

Szendvicspanel kisokos

» Mi a különbség a PIR és a PUR töltetű szendvicspanel között?

A PUR hab már több mint 50 éve van jelen az építőiparban. Kiváló hőszigetelő, könnyen kezelhető anyag. Alkalmazható bármilyen raktár, csarnok, ipari épület, mellék épület, garázs, tároló építéséhez, ahol nincs kitéve a falrendszer közvetlen magas hőnek. A PIR hab a PUR tovább fejlesztett változata. Speciális molekula szerkezetének köszönhetően érhető el az, hogy sűrűsördjön a térhálósodás. Így az égéskor kevesebb az illékony bomlástermék, amely a heves lánggal való égésért és a füst képződésért felelős. Ennek a molekulaszerkezetnek köszönhetően az égés során az anyag felülete elszenesedik, ezáltal egy újabb hőszigetelő réteg jön létre, amely megakadályozza a tűz továbbterjedését a hab belsejébe. Továbbá az égés elől elzárza az oxigént. A PIR és az IPN hab gyakorlatilag bezár az égés hatására egyszóval kioltja önmagát.

» Szendvicspanel típusai: Fal és tető szendvicspanel látszó/rejtett rögzítéssel, Fagyasztókamra szendvicspanel

Önhordó, látszó rögzítésű fal szendvicspanelek, poliuretán hab felhasználásával készülnek ipari és kereskedelmi épületek burkolása. A paneleket két, enyhén hullámosított fémlemezzel gyártják amelyek horganyzást és elő festést kapnak. A poliuretán hab hőszigetelésének vastagsága lehet 30 mm-120 mm-es vastagságig a környezeti viszonyoknak megfelelően. 

A rejtett rögzítésű szendvicspanel-rendszer, poliuretán habbal szigetelt, kiváló minőségű ipari és kereskedelmi épületek felhasználásra, ahol az esztétikai szempontok a legfontosabbak. A panel speciális dupla labirintusú csatlakozása miatt kiváló teljesítményt nyújt a mechanikai ellenállásban és szigetelésben egyaránt. A Superwall ML függőlegesen és vízszintesen is felszerelhető. A csatlakozás speciális kialakítása miatt a rejtett rögzítés a V-vágáson, a külső lap csatlakozási felületén történik.

Önhordó, poliuretánhab szigetelésű tető szenvicspanel legalább 7% -os lejtésű ipari és lakossági épületekhez készült 4 vagy 5 bordás trapéz kialakítású bordázattal. A panel külső oldala fém horganyzott acélból készül és előre festett. A poliuretán hab vastagsága 30 mm-től 120 mm-ig terjed attól függően, hogy a környezet mit igényel.

Alumínium kasírozott vagy műanyag alsórésszel ellátott tetőpanel. Főként állattartásra szolgáló épületek tetőszigeteléséhez ajánljuk, ahol a magas ammónia-gáz hatása miatt indokolt az alu kasírozás vagy műanyag felület a lemez borítás helyett!

A fagyasztókamra szendvicspanelt gyártják nútos habkialakítással, amelyet többnyire függőleges, illetve síkfelületű oldalkialakítással, amit vízszintes beépítéshez ajánlunk.

» Mire használható a kőzetgyapot/ásványgyapot töltetű szendvicspanel?

A kőzetgyapot vagy ásványgyapot szendvicspanel hőszigetelő tulajdonsága mellett, kiváló hangszigetelő és tűzállósági határértékkel rendelkezik. 

» Kiegészítő elemek a szendvicspanelekhez!

A panelek összeszereléséhez tudunk biztosítani élzáró profilokat, amelyeket 0,5 mm. vastag lemezből gyártunk 3 fm-es szálakban. Külső, belső saroktakaró profilok a falak élzárásához, "U" indító profil "H" profil az ajtó, ablak kialakításához, kúpidom a tető illesztéséhez és speciális oldaltakaró profil a tetőpanel szegéséhez. 

A profilszivacs olyan habosított műanyagból készült szivacs, amely formáját úgy alakították ki, hogy beleilljen az általunk forgalmazott 5 bordás Metecno szendvicspanel bordájába. A profilszivacs célja, hogy a szendvicspanel felett és alatt a szerelés során keletkező légréseket kitöltse. Ilyen légrés alakul ki a gerincelem és a tetőpanel között. A profilszivacs megakadályozza hogy a por,  bogarak és apróbb madarak bejussanak a tető alá.

Szendvicspanel csavar:

-DIN 7504K
-Fúrásteljesítmény 2-4 mm
-EPDM alátét, önfúró, horganyzott hatlapfejű
-Méretek: 5,5/6,3 (65, 80, 100, 130, 150, 180 mm)

Purhabok széles választékban:

– Visszazárható, így többször használható (Nem keletkezik kidobandó anyagmaradék)
– Alacsony terjedésű hab (Nincs felesleges, levágandó hab)
– Kényelmes és precíz, egykezes kialakítás (Úgy használható, mint a professzionális pisztolyhabok)

Tetőpanel bevilágító:

Az ipari és kereskedelmi létesítményekben a nagy belső terek természetes fénnyel történő megvilágítása fontos szempont. A természetes fény kihasználásához elengedhetetlen eszköz a tetőbevilágító. Így a világításra használt energia szükséglet is csökkenthető. A bevilágítás könnyű, jó hőszigetelő képességű, műanyag felületeken keresztül történik.

» Hogyan tudom megrendelni a szendvicspanelt?

Érdemes elsősorban egy telefonos felvilágosítást kérni, hogy az aktuális raktárkészletünkből milyen típusú és milyen méretű szendvicspanelek állnak rendelkezésre. Ezt követően a vastagság és a táblaméret meghatározása után email-ben tudunk pontos árajánlatot küldeni. Ha az árajánlat megfelelőnek bizonyul, válasz email-ben írásban meg kell rendelni az anyagot. Kizárólag fizetést követően (akár átutalással, akár helyben készpénzzel vagy bankkártyával) kezdjük meg a méretre vágást! Országos kiszállítással is foglalkozunk, ezt az árajánlat kéréssel együtt legyenek szívesek jelezni.

» PIR Hőszigetelő tábla tulajdonságai

A PUR - PIR hőszigetelések kémiai úton előállított zártcellás habok. Alapanyaguk a poliol és az izocianát. Az izocianát mennyiségétől függ, hogy PUR vagy PIR. Mindkét oldalukon kasírozással készülnek, ez lehet üvegfátyol vagy alufólia. Milyen vastag legyen a hőszigetelés?  Az ideális vastagság az építőelem hővezetési tényezőjétől függ. A Lambda λ-val jelölt hővezetési képesség azt mutatja meg, hogy az anyagon mennyi energia halad át. Minél kisebb a hővezető képesség, annál vékonyabb szigetelésre van szükség, (hővezetési tényező, =0,022 W/m2K) a PIR kiváló értékeit a cellák belsejébe zárt pentán gáznak köszönheti. Minél kisebb egy anyag hővezetési tényezője annál jobb hőszigetelő. Ellenáll: penészesedésnek, gombásodásnak, rágcsálóknak, gyenge savaknak ill. lúgoknak. Alkalmazási területei: Magastetők szarufák feletti hőszigetelése. Lapostetők, födémek hőszigetelése. Padlózatok, padlófűtések hőszigetelése. Homlokzatok, fal és betonszerkezetek hőszigetelése. A hagyományos hőszigetelő anyagokhoz képest 30- 40%-al kedvezőbb hőszigetelő képességgel rendelkezik. Biztonságos anyag, nem gyúlékony!

» Milyen előnyei vannak a szendvicspaneleknek?

Előnye az erősség, a könnyűség, a gyors és egyszerű telepítés, a tartós hasznos élettartam stb. A fém szigetelt panelek különböző színekben, szélességben, profilokban és befejezésekben kaphatók, hogy kielégítsék az esztétikai igényeket.

» Mi az a szendvicspanel?

A szendvicspanel három rétegből áll: egy külső fém rétegből, a szigetelőmag rétegből és egy belső fém rétegből. A szigetelőmag a PUR, PIR és kőzetgyapot vagy üveggyapot töltetű is lehet.. Sokoldalúak és sok alkalmazással rendelkeznek. Más szavakkal, a tető- és falszigetelésű panelek szinte bármilyen építési típusra alkalmasak, mint például:

Ipari és kereskedelmi raktárak; Mezőgazdasági épületek; Irodaépületek; Repülési hangárok; Élelmiszergyárak; Moduláris ház; Ideiglenes kórházi egységek; Hideg tárolók, kertitárolók, mobil házak, mobil garázsok.